פרגולה סגורה – כיסוי וקירוי פרגולה

כאשר אנחנו מדברים על פרגולה סגורה, צריך לעשות הבחנה בין שני סוגים של פרגולה סגורה. הסוג הנפוץ יותר הוא הפרגולה המקורה. היא אמנם פתוחה מהצדדים אך החלק העליון שלה כולל גם גג סגור מסוג כלשהו וזאת לעומת הפרגולות הפתוחות שנבנות ללא גג ומורכבות רק ממסגרת. הסוג הפחות נפוץ הוא הפרגולה שיש לה גם קירות – מעבר לקיר הבית שעליו נשענת בחלק מהמקרים.

את הקירות כמו את הגג ניתן לבנות מחומרים שונים שנבדלים זה מזה לא רק במחיר ובאיכות אלא גם ברמת ה"סגירות" שהם מציעים לנו. בשורות הבאות נראה מהן האפשרויות הקיימות בעלם המתפתח של פרגולות סגורות ומהם השיקולים שיש להתחשב בהם כשניגשים לתכנן פרגולה סגורה.

חברת רועי אופק מעצבת ובונה פרגולות מעץ מזה 30 שנה. אצלנו תמצאו איכות ללא פשרות, מחירים תחרותיים ומגוון סגנונות עיצוב בהתאם לתוואי השטח ורצון הלקוח.

כיסוי פרגולה: מה יש לנו מעל הראש?

כיסוי פרגולה באמצעות גג מסוג כלשהו נעשה מכמה סיבות או צרכים. למעשה, בחירת החומר שבו נקרה את הפרגולה נובעת מהצרכים שלנו.

  • יופי, עיצוב: התאמת החומר שבו נעשה שימוש לעיצוב שאנחנו מחפשים.
  • צל: התברכנו בהרבה ימי שמש בארץ אבל לכן אנחנו גם מחפשים צל כל הזמן, לשבת מתחת לפרגולה וליהנות מהגנה מהשמש הקופחת. אם כל מה שצריך זה הגנה מהשמש, וזה לא מעט, אפשר לבחור בבמבוק או סרגלי עץ. אפשר גם ליצור הצללה לא מוחלטת אלא כזו שמונעת רק מאחוז מסוים מאור השמש לעבור באמצעות השארת רווחים בין סרגלי העץ או שימוש בחומר שמונע רק מחלק מקרני השמש לעבור כמו רשתות הצללה או חומרים פלאסטיים מתאימים.
  • פרטיות: זה נוגע בעיקר למי שבונה פרגולה במרפסת ורוצה מעט פרטיות מפני העיניים של השכנים מלמעלה. גם פה אין צורך בבניית מבנה מסיבי ואפשר להסתפק בחומרים שיעצרו מבטים (אבל לא יעצרו גשם…)
  • הגנה מגשם: חורף הוא סיבה טובה לסגירת הפרגולה. כשרוצים הגנה מגשם – ואולי גם מרוח וקור – כבר צריך חומרים רציניים יותר שיכולים למנוע מהגשם לרדת עלינו או לפגוע בריהוט. כאן כבר צריך לבחור ברעפים או ביריעות פלאסטיק מתאימות. גם שימוש בעץ אפשרי אבל זה דורש בנייה מתאימה כך שגשם לא יוכל לעבור ושהגג עצמו הבנוי מעץ יורכב מחומרים עמידים למים.

ניתן לבחור לבנות את הגג מכמה חומרים. החומרים העיקריים שבהם אנחנו משתמשים הם:

  • פנל מבודד: כל יחידה (שיכולה להגיע במספר גדלים) מורכבת משתי יריעות של פח איסכורית שביניהם יש קלקר מיוחד ומבודד. מתאים בעיקר לסגירה קבועה שאינה מתפרקת. הפנלים עמידים מאוד מצד אחד ודורשים מעט מאוד תחזוקה לאורך זמן.
  • סנטף (פוליקרבונט גלי): חומר פלאסטי שמגיע במגוון צבעים וגדלים. הסנטף עמיד מאוד ודורש מעט מאוד תחזוקה. כיוון שהוא קל וגמיש ניתן להתקין אותו (כמעט) בכל מקום ולשלב אותו בכל עיצוב. ניתן לקבל אותו ברמות שקיפות שונות בהתאם לכמות השמש והאור שבה מעוניינים.
  • פוליגל: חומר פלאסטי נוסף שמתאים לקירוי. היריעות בנויות משתי שכבות ומגיעות במגוון עוביים. לפוליגל מראה אסתטי נקי ובנוסף הוא גם עמיד מאוד. ניתן לקבל אותו בדרכות שקיפות שונות בהתאם לכמות האור שבה מעוניינים.
  • יריעת פי וי סי: חומר חזק מאוד ועמיד לחלוטין למים. היתרון החשוב של היריעה הוא שניתן לגלגל אותה בקיץ או לקראת חג הסוכות כשרוצים לבנות סוכה.

חשוב לזכור שאם מחליטים לקרות את הפרגולה, יש להתאים את המבנה שלה לקירוי. ההתאמה החשובה מכל היא ההתאמה הנדסית-תכנונית: אם אנחנו מעמיסים יותר משקל על הפרגולה עלינו לבנות את המסגרת ככה שתוכל לשאת המשקל הנוסף. אי אפשר לבנות גג רעפים על מסגרת שלא מתאימה לנשיאת משקל שכזה.

כמו כן יש להתאים את המבנה של הפרגולה למבנה הגג המתבקש. ניתן אמנם לבצע תוספות מאוחרות על פרגולה קיימת אבל במקרים רבים ייתכן ויהיה צורך בשינויים ותיקונים על מנת לאפשר את בניית התוספת. פרגולות רעפים, לדוגמה, דורשות מבנה יציב שיוכל לשאת את המשקל הנוסף של הרעפים.

היבט חשוב נוסף הוא ההיבט האסטטי: כשבוחרים את הגג חשוב לוודא שהמראה הכולל אכן נעים לעין ואיננו צורם. חשוב גם לבדוק את ההתאמה של הגג לסביבה שבה אנחנו מקימים את הפרגולה. כאשר מדובר בפרגולה קיימת עלינו לבחון אם הגג המתווסף יתאים לעיצוב הקיים או שיש להתאים את הפרגולה למצב החדש.

נקודה נוספת שחשוב לשים אליה לב היא שברשויות מסוימות, פרגולה חייבת בתשלום ארנונה אם הגג שלה בנוי בצורה מסוימת או מחומרים מסוימים. לכן חשוב לבדוק את ההוראות הספציפיות של הרשות המקומית שבה מתגוררים על מנת לדעת באילו מקרים הפרגולה תחייב תשלום ארנונה.

קירוי פרגולות: מה יש מסביבנו?

הפעולה של קירוי פרגולות נעשית גם היא ממגוון סיבות, רובן דומות למדי לסיבות שכבר הזכרנו:

  • עיצוב: למי שרוצה פרגולה שמעניקה אולי תחושה מוגנת יותר או שמשתלבת טוב יותר עם הסיבה הקרובה.
  • פרטיות: מה שלא מספק הגג, מספקים קירות הפרגולה.
  • הגנה ממזג האוויר: כדי לקבל פרגולה נגד גשם, צריך גם קירות. הקירות מגנים כמובן מפני גשם ורוח ומקלים על חימום החלל הסגור (לחלוטין או למחצה) שמתחת הפרגולה. יתר על כן, הקירוי מאפשר גם קירור של החלל שמתחת לפרגולה באופן חסכוני יותר ומוצלח יותר – באמצעות מיזוג אוויר למשל.

החומרים העיקריים שבהם אנחנו משתמשים הם:

  • פנל מבודד
  • יריעת פי וי סי

בקירוי הפרגולה, בין אם משתמשים בפנלים או ביריעות, ניתן לשלב חלונות ובכך להפכם לממש חדר. בפנלים נעשה שימוש בחלונות אלומיניום ואילו ביריעות נעשה שימוש בחלונות שניתן לגלגל על מנת לפתוח או לסגור אותם.

כפי שהזכרנו קודם לכם כשדיברנו על תקרת הפרגולה, גם כאן חשוב להזכיר: את מבנה הפרגולה יש להתאים לקירות שאתם מבקשים לבנות גם מבחינה הנדסית-תכנונית וגם מבחינה אסטטית. כמו כן, ישנן רשויות מקומיות שבהן פרגולה בעלת יותר מקיר מחייבת תלשום ארנונה ולכן גם כאן יש לברר מהן ההנחיות בנושא ארנונה בכל הנוגע לפרגולה על מנת לדעת אם הקירות יגררו גם תשלום מוגדל של מיסי ארנונה.

קירות, גג, ובחירה: מה מתאים לנו?

מלבד השיקולים שכבר הזכרנו (מטרות ועיצוב,) יש עוד שתי נוקדות חשובות שמשפיעות על הבחירה שלנו.

  • תקציב: לחומרים השונים עלויות שונות, כמובן. חשוב גם לקחת בחשבון לא רק את העלות של החומר עצמו אלא גם את העלות של ההתקנה שלו בידי אנשי מקצוע בעלי ניסיון וגם ההתאמה, במידת הצורך, של מבנה הפרגולה לתקרה ואו לקירות.
  • עמידות ותחזוקה: כשבוחרים חומר מסוים, צריך לדעת למה נכנסים. הכוונה היא שישנם חומרים שדורשים תחזוקה שגרתית – צביעה, ניקוי וכדומה. כדאי להכיר את התחזוקה שתידרש מכם על מנת לקחת זאת בחשבון. ייתכן ותעדיפו חומר אחר לאחר שתגלו מה שיידרש מכם על מנת לתחזק את הפרגולה.

חשוב גם לבחון את עמידות החומר כדי לדעת אם תצטרכו להחליף אותו בעתיד או הנזק שעלול להיגרם לו עם השנים בגלל בלאי ונזקי מזג האוויר. אין זה אומר שאסור לבחור חומר מסוים רק כי תצטרכו לתחזק אותו או לחדש אותו בעוד מספר שנים; אבל כן חשוב לדעת מה בחרתם ומה ההשלכות של הבחירה שלכם. בין אם יש לכם פרגולה קיימת ואתם רוצים להשלים אותה באמצעות גג וקירות מתאימים ובין אם אתם מתכננים פרגולה חדשה – אצלנו תמצאו את הפיתרון המתאים עבורכם בזכות הניסיון הרב ואיכות העבודה שלנו.

צרו קשר עוד היום ותאמו פגישת ייעוץ ללא תשלום והתחייבות.

עודכן בתאריך: 28 באפריל 2022